Præsentation af bands

Her præsenteres de 13 bands, der spillede på Jazz på Djurzz 2023

Kl. 14.00 på BrewPub: Familieorkesteret Nyholm/Errboe

”Familieorkesteret Nyholm/Errboe” er Torben Errboe på piano og Poul Nyholm på bas, der begge i mange år har dyrket jazz’en i hver deres sammenhæng. De mødtes lidt tilfældigt for et års tid siden i et swingband og har spillet sammen siden. Navnet ”Familieorkesteret” opstod, da de opdagede, at de har fælles oldeforældre! Bandet spiller klassisk duo-jazz, som vor mor lavede den – amerikanske jazzstandards iblandet lidt svensk og dansk. Velegnet for et modent publikum med sans for håndlavet swingmusik.

Hør deres koncert her.

Kontakt til bandet: Poul Nyholm, mail: poul.nyholm@jubii.dk

Kl. 14.30 på Kulturloft: Lisbjerg bigband

Lisbjerg Big Band så dagens lys i foråret 2015. De har spillet sammen i otte år og fået sammensat et bredt repertoire af kendte swingklassikere, latin og filmmusik.
Kom og hør bl.a. Come Fly with Me, Stolen Moments, Blues in Hoss Flat, Old Devil Moon m.fl.
Bandet ledes af trombonist og dirigent John Mahoney.

Hør deres koncert her.

Kontakt til bandet: Lisbjerg Bigband

Kl. 15.00 på BrewPub: Sunny Side Swing

Egentlig skulle Swing n’ Strings have spillet, men de fik forfald, så orkesterlederen J.P. Junker Frisenette (Piano og vocal) fik i stedet sit orkester Sunny Side Swing til at spille. Det blev det ikke dårligere af!

Hør koncerten her.

Kontakt til bandet: https://www.facebook.com/sunnysideswing/

Kl. 15.30 på Kulturloft: Malling Bigband

Malling Big Band er et godt sammenspillet mindre bigband, der spiller bigbandmusik fra det klassiske over blusy swingende numre til danselystent latin bl.a. What a Difference a Day Made, It Had Better Be Tonight, I Remember You m.fl.
Bandets primære fokus er bigbandmusik med vokal.
Bandet ledes af dirigent og komponist Olga Witte.

Hør koncerten her.

Kontakt til bandet: Malling Bigband

Kl. 16.00 på BrewPub: Jude Leighton & Niels Uhre Christensen

Duoen Jude Leighton (tenorsax) og Niels Uhre Christensen (guitar) spiller afslappende jazz ballader, bossa novaer, og swing i stilen af Ben Webster, Stan Getz, m.m.
Denne erfarne jazz duo blev etablevet i 2015, og bringer stor glæde med deres varme toner og smukke fortolkninger af jazz standards til enhver lejlighed.

Hør koncerten her.

Kontakt til bandet: Niels Uhre Christensen, e-mail: nielsuc@gmail.com

Kl. 16.30 på Kulturloft: Bigbandet Unoderne

Bigbandet Unoderne er et amatørbigband med hjemsted i Syddjurs på Kulturhotellet i Rønde. Bandet spiller swingende jazz-musik, der også kan danses til.
Bigbandet Unoderne blev startet i 1987 og havde 35 års jubilæum på Jazz på Djurzz i 2022.
I alle årene har bigbandet spillet swingende jazzmusik og har et repertoire på flere end 120 numre fx Opus One, Just A Gigolo, Have You Met Miss Jones, Pleasingly Plump med flere.
Bigbandet Unoderne ledes af saxofonist og dirigent Søren Bruun Meyer, men blev på Jazz på Djurzz dirigeret af basunist og dirigent Storm Kleist.

Hør koncerten her.

Kontakt til bandet: Bigbandet Unoderne

Kl. 17.00 på BrewPub: 2 O’clock Project

2 O’clock project er en swingende jazztrio, som består af kontrabas, guitar og en sangerinde. Gennem hyggelig og intim atmosfære bliver kendte jazzstandarder formidlet og nyere populærmusik iklædt jazztoner.
Igennem 4 år har de spillet sammen og bredt sig over flere genrer, men Jazz er i den grad centrum for gruppens musikalske udfoldelser. Numre som: Blue Skies, Autumn Leaves og Lady Be Good er måske nogle du kender, men også Billie Jean og A Night Like This kommer gennem jazzfiltret og garanterer genkendelse hos det bredere publikum.
Hør dem på denne youtube video hvor de spiller en flot udgave af Autumn Leaves.

Kl. 17.30 på Kulturloft: Aarhus Swingband

Hør Sway, Bye Bye Blackbird, Night And Day og mange andre dejlige melodier, når Aarhus Swingband spiller swing fra hjertet. Aarhus Swingbands repertoire indeholder dansemusik til bl.a. cha-cha-cha, samba, jive samt til kendte Glenn Miller melodier.
Orkesteret ledes af saxofonist og dirigent Søren Bruun Meyer, men blev på Jazz på Djurzz dirigeret af basunist og dirigent Storm Kleist.

Hør koncerten her.

Kontakt til bandet: Aarhus Swingband.

Kl. 18.15 på BrewPub: Saxsusemig

Saxsusemig er fire saxofoner med rødder i Big Band musik, som spiller musik fra forskellige musikgenrer som jazz, latin, tango og ballader.

Kl. 19.00 på Kulturloft: Swingbanden fra Randers

Swingbanden spiller glad og dansevenlig bigbandmusik hovedsageligt fra 30’erne og 40’erne, men også moderne kompositioner eller nyere arrangementer af de gamle numre fx How High The Moon, God Bless The Child og For Once In My Life – og disse numre er med sanger på.
Orkesteret har eksisteret siden 1991 og ledes af saxofonist og dirigent Søren Bruun Meyer.

Kl. 19.15 på BrewPub: Klänings Kartel

KLÄNINGS KARTEL spiller original, temperamentsfuld og stemningspræget musik. Numrene er instrumentale og er alle inspireret af stemninger og følelser, vi oplever som mennesker.
Inspirationen kommer fra jazz, latin og klassisk musik og indeholder elementer fra mange genrer. Der er lagt vægt på melodi og harmonier med et lille “twist” i toner eller rytmik.
Foruden Jakob Kläning (Guitar) består trioen af Hans-Jørgen Brændsgaard (Bas) og Claus Møller Nielsen (Trommer/perc).

Klänings Kartel

Kl. 20.15 på BrewPub: Jazz på første

Jazz på første, der også spillede på festivalen i 2022 som trio, er i 2023 udvidet til en kvartet.
Kvaretten mødes i en omfavnelse og udforskning af allehånde temaer fra jazzens store katalog eks.: Along Came Betty, Estate, Autum in N.Y., Well You Needn’t, Road Song m.fl.
Jazz på første spiller primært til fælles glæde og fornøjelse og inddrager meget gerne publikum i denne!
Jazz på første er: Niels U. Chr. på singleguitar, Jan Sv. på rytmeguitar, Stig. A. på kontrabas og Jesper M. på trommer.

Hør koncerten her.

Kontakt til bandet: Jan-Erik Svendsen, e-mail: jan-erik@svendsen.mail.dk

Kl. 20.30 på Kluturloft: Politiets Bigband

Politiets Big Band Aarhus, der ledes af basunist Nikolaj Nygaard Borg, spiller både traditionel bigbandmusik og mere funk- og popprægede numre fx From Russia With Love, Jazz Police og Mack The Knife.
Bandet har eksisteret siden år 2000, men udspringer fra det tidligere harmoniorkester under Aarhus Politi, der blev etableret i 1932.
Medlemmerne består af politifolk og civile musikere og bandet optræder enten i politiuniform som “Politiets Big Band Aarhus” eller i civil under navnet “Under Cover”.